Empuk

Apa Sejatine Sistem File? [DIJELASI]

Dikirim ingDianyari pungkasan: 16 Februari 2021

Kabeh file ing sistem sampeyan disimpen ing hard drive utawa piranti panyimpenan liyane. Sistem perlu kanggo nyimpen file kasebut kanthi cara sing teratur. Iki minangka sistem file. Sistem file minangka cara kanggo misahake data ing drive lan nyimpen minangka file sing kapisah. Kabeh informasi babagan file - jenenge, jinis, ijin, lan atribut liyane disimpen ing sistem file. Sistem file njaga indeks lokasi saben file. Kanthi cara iki, sistem operasi ora kudu ngliwati kabeh disk kanggo nemokake file.

Apa Sejatine Sistem File [DIJELASI]

Ana macem-macem jinis sistem file. Sistem operasi lan sistem file sampeyan kudu kompatibel. Mung banjur OS bakal bisa nampilake isi sistem file lan nindakake operasi liyane ing file. Yen ora, sampeyan ora bakal bisa nggunakake sistem file tartamtu. Salah sawijining fix yaiku nginstal driver sistem file kanggo ndhukung sistem file.

Isine[ ndhelikake ]

Apa Sejatine Sistem File?

Sistem file ora liya nanging database sing ngandhani lokasi fisik data ing piranti panyimpenan. File disusun dadi folder sing uga diarani direktori. Saben direktori nduweni siji utawa luwih subdirektori sing nyimpen file sing diklompokaké adhedhasar sawetara kritéria.

Yen ana data ing komputer, wajib duwe sistem file. Dadi, kabeh komputer duwe sistem file.

Apa ana akeh sistem file

Ana akeh jinis sistem file. Padha beda-beda ing macem-macem aspèk kayata carane ngatur data, kacepetan, fitur tambahan, etc… Sawetara sistem file paling cocog kanggo drive sing nyimpen jumlah cilik data nalika liyane duwe kemampuan kanggo ndhukung jumlah gedhe saka data. Sawetara sistem file luwih aman. Yen sistem file aman lan kuat, bisa uga ora paling cepet. Iku bakal angel kanggo nemokake kabeh fitur paling apik ing siji sistem file.

Mulane, iku ora bakal nggawe pangertèn kanggo nemokake 'sistem file paling apik.' Saben sistem file temenan kanggo tujuan beda lan kanthi mangkono duwe pesawat beda fitur. Nalika ngembangake sistem operasi, pangembang uga nggarap sistem file kanggo OS. Microsoft, Apple, lan Linux duwe sistem file dhewe. Iku luwih gampang kanggo ukuran sistem file anyar menyang piranti panyimpenan luwih gedhe. Sistem file berkembang lan kanthi mangkono sistem file sing luwih anyar nampilake fitur sing luwih apik tinimbang sing lawas.

Ngrancang sistem file dudu tugas sing gampang. Akeh riset lan pakaryan sirah mlebu. Sistem file nemtokake cara metadata disimpen, carane file diatur lan diindeks, lan liya-liyane. Ana sawetara cara sing bisa ditindakake. Mulane, karo sistem file apa wae, mesthi ana ruang kanggo perbaikan - cara sing luwih apik utawa luwih efisien kanggo nindakake aktivitas sing ana gandhengane karo panyimpenan file.

Uga Waca: Apa Alat Administratif ing Windows 10?

Sistem file - tampilan rinci

Ayo saiki nyilem luwih jero kanggo ngerti cara kerja sistem file. Piranti panyimpenan dipérang dadi bagéan sing disebut sektor. Kabeh file disimpen ing sektor kasebut. Sistem file ndeteksi ukuran file lan nyelehake ing posisi sing cocog ing piranti panyimpenan. Sektor gratis diwenehi label 'ora digunakake.' Sistem file ngenali sektor sing gratis lan menehi file menyang sektor kasebut.

Sawise wektu tartamtu, nalika akeh operasi maca lan nulis wis ditindakake, piranti panyimpenan ngalami proses sing diarani fragmentasi. Iki ora bisa nyingkiri nanging kudu dipriksa, kanggo njaga efisiensi sistem. Defragmentasi minangka proses mbalikke, digunakake kanggo ndandani masalah sing disebabake dening fragmentasi. Piranti defragmentasi gratis kasedhiya kanggo sing padha.

Ngatur file menyang direktori lan folder mbantu ngilangi anomali jeneng. Tanpa folder, ora mungkin duwe 2 file kanthi jeneng sing padha. Nggoleki lan njupuk file uga luwih gampang ing lingkungan sing diatur.

Sistem file nyimpen informasi penting babagan file - jeneng file, ukuran file, lokasi file, ukuran sektor, direktori sing diduweni, rincian fragmen, lsp.

Sistem file umum

1. NTFS

NTFS singkatan saka New Technology File System. Microsoft ngenalake sistem file ing taun 1993. Umume versi Windows OS - Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, lan Windows 10 nggunakake NTFS.

Priksa manawa drive diformat minangka NTFS

Sadurunge nyiyapake sistem file ing drive, kudu diformat. Iki tegese partisi drive dipilih lan kabeh data dibuwang supaya sistem file bisa disetel. Ana sawetara cara kanggo mriksa apa hard drive sampeyan nggunakake NTFS utawa sistem file liyane.

  • Yen sampeyan mbukak 'Manajemen Disk' ing Windows (ditemokake ing Control Panel), sampeyan bisa nemokake sistem file kasebut kanthi rincian tambahan babagan drive.
  • Utawa, sampeyan uga bisa klik-tengen ing drive langsung saka Windows Explorer. Pindhah menyang menu gulung mudhun lan pilih 'properti.' Sampeyan bakal nemokake jinis sistem file sing kasebut ing kana.

Fitur saka NTFS

NTFS bisa ndhukung hard drive ukuran gedhe - nganti 16 EB. File individu kanthi ukuran nganti 256 TB bisa disimpen.

Ana fitur sing diarani NTFS transaksional . Aplikasi sing dibangun kanthi nggunakake fitur iki gagal rampung utawa sukses. Iki mbantu nyuda risiko owah-owahan tartamtu sing bisa digunakake nalika owah-owahan liyane ora bisa digunakake. Sembarang transaksi sing ditindakake dening pangembang yaiku atom.

NTFS nduweni fitur sing disebut Layanan Copy Shadow Volume . OS lan piranti serep piranti lunak liyane nggunakake fitur iki kanggo nggawe serep file sing lagi digunakake.

NTFS bisa diterangake minangka sistem file journaling. Sadurunge owah-owahan sistem ditindakake, cathetan kasebut digawe ing log. Yen owah-owahan anyar nyebabake gagal sadurunge ditindakake, log bakal luwih gampang bali menyang kahanan sadurunge.

EFS - Sistem File Enkripsi minangka fitur ing ngendi enkripsi diwenehake kanggo file lan folder individu.

Ing NTFS, administrator nduweni hak kanggo nyetel kuota panggunaan disk. Iki bakal nggawe manawa kabeh pangguna duwe akses sing padha menyang ruang panyimpenan sing dienggo bareng lan ora ana pangguna sing njupuk akeh ruang ing drive jaringan.

2. LEMAK

FAT singkatan saka Tabel Alokasi File. Microsoft nggawe sistem file ing taun 1977. LEMAK digunakake ing MS-DOS lan versi lawas Windows OS liyane. Saiki, NTFS minangka sistem file utama ing OS Windows. Nanging, FAT isih tetep dadi versi sing didhukung.

FAT wis ngalami évolusi karo wektu, kanggo ndhukung hard drive karo ukuran file gedhe.

Versi beda saka Sistem File FAT

FAT12

Dikenalake ing taun 1980, FAT12 akeh digunakake ing Microsoft Oss nganti MS-DOS 4.0. Floppy disk isih nggunakake FAT12. Ing FAT12, jeneng berkas ora bisa ngluwihi 8 karakter nalika kanggo ekstensi, watesan 3 karakter. Akeh atribut file penting sing digunakake saiki, pisanan dikenalake ing versi FAT - label volume, didhelikake, sistem, mung diwaca.

FAT16

Tabel Alokasi File 16-bit pisanan dirilis ing taun 1984 lan digunakake ing sistem DOS nganti versi 6.22.

FAT32

Dipuntepangaken ing taun 1996, punika versi paling anyar saka FAT. Bisa ndhukung drive 2TB (malah nganti 16 KB kanthi kluster 64 KB).

ExFAT

EXFAT singkatan saka Extended File Allocation Table. Maneh, digawe dening Microsoft lan dikenalake ing 2006, iki ora bisa dianggep minangka versi FAT sabanjure. Iki ditrapake kanggo piranti portabel - flash drive, kertu SDHC, lsp...Versi FAT iki didhukung dening kabeh versi OS Windows. Nganti 2.796.202 file bisa disimpen saben direktori lan jeneng file bisa ngemot nganti 255 karakter.

Sistem file liyane sing umum digunakake yaiku

  • HFS+
  • Btrfs
  • Ngganti
  • Ext2/Ext3/Ext4 (sistem Linux)
  • UDF
  • GFS

Apa sampeyan bisa ngalih ing antarane sistem file?

Partisi drive diformat nganggo sistem file tartamtu. Ngonversi partisi menyang jinis sistem file sing beda bisa uga nanging ora dianjurake. Iku pilihan sing luwih apik kanggo nyalin data penting saka partisi menyang piranti liyane.

Dianjurake: Apa iku Manager Piranti?

Atribut tartamtu kayata enkripsi file, kuota disk, ijin obyek, kompresi file, lan atribut file sing diindeks mung kasedhiya ing NTFS. Atribut kasebut ora didhukung ing FAT. Mula, ngalih ing antarane sistem file kaya iki nyebabake risiko tartamtu. Yen file ndhelik saka NTFS diselehake ing spasi format FAT, file kasebut ora ana enkripsi maneh. Kelangan watesan akses lan bisa diakses dening sapa wae. Kajaba iku, file sing dikompres saka volume NTFS bakal kanthi otomatis dekompresi nalika diselehake ing volume format FAT.

Ringkesan

  • Sistem file minangka papan kanggo nyimpen file lan atribut file. Iku cara kanggo ngatur file sistem. Iki mbantu OS ing panelusuran file lan njupuk.
  • Ana macem-macem jinis sistem file. Saben OS duwe sistem file dhewe sing wis diinstal karo OS kasebut.
  • Ngalih ing antarane sistem file bisa. Nanging, yen fitur sistem file sadurunge ora didhukung ing sistem anyar, kabeh file ilang fitur lawas. Mangkono, ora dianjurake.
Elon Deker

Elon minangka panulis teknologi ing Cyber ​​S. Dheweke wis nulis pandhuan babagan 6 taun saiki lan wis ngrampungake akeh topik. Dheweke seneng nutupi topik sing ana gandhengane karo Windows, Android, lan trik lan tips paling anyar.