Empuk

Ditanggulangi: Ikon Wi-Fi Ilang Saka Sistem tray Windows 10 Laptop

Dianyari pungkasan 17 Apr 2022 Ikon Wi-Fi Ilang Saka Sistem tray Windows 10 Laptop 0

Kadhangkala sampeyan bisa ngalami lambang wifi ilang lan sampeyan mung kudu miwiti maneh windows kanggo bali WiFi & sambungan Internet Mbalik. Kanggo sawetara pangguna liyane, Ikon jaringan / WiFi ilang saka taskbar sawise nganyari Windows 10 anyar. Sejatine, Yen lambang nirkabel utawa lambang jaringan ilang saka Windows Taskbar, bisa uga layanan jaringan ora bisa mlaku, aplikasi pihak katelu bertentangan karo kabar sistem tray. Lan yen masalah ( Ikon Wi-Fi Ilang saka baki sistem ) diwiwiti sawise nganyari windows anyar Ana kemungkinan driver WiFi Network Adapter rusak, utawa ora kompatibel karo versi windows saiki.

Ikon Wi-Fi Ilang saka System tray

Yen sampeyan uga aktif Windows 10, lan sampeyan ora bisa ndeleng lambang Wi-Fi ing taskbar desktop sanajan sampeyan duwe sambungan internet, sampeyan ora mung siji. Sawetara pangguna Windows 10 uga nglaporake masalah iki, nanging aja kuwatir ing kene, kita duwe cara sing paling efektif kanggo mbantu ngatasi masalah kasebut.

Miwiti kanthi dhasar Bukak Task Manager kanthi ngeklik tengen ing area kosong ing taskbar banjur klik Task Manager pilihan. Ing tab Proses, klik-tengen ing Windows Explorer entri, banjur klik Baleni meneh tombol.

Aktifake lambang Jaringan utawa nirkabel ing Setelan

  • Pencet Windows + I kanggo mbukak Setelan Windows,
  • Klik ing Personalisasi,
  • Saka menu kiwa, pilih Taskbar.
  • Gulung mudhun menyang ngisor banjur ing area Kabar klik ing Nguripake utawa mateni lambang sistem.

Nguripake utawa mateni lambang sistem

Gawe yakin Jaringan utawa Nirkabel disetel kanggo diaktifake. Bali maneh lan saiki klik Pilih lambang sing katon ing taskbar. Lan Priksa manawa Jaringan utawa Nirkabel disetel kanggo ngaktifake.

Yen sampeyan nggunakake windows 7 utawa 8.1 coba ing ngisor iki.

  • Klik kanan tombol Windows ( Mulai Menu ), lan pilih Properti .
  • Ing kothak dialog Properties, klik ing Area Notifikasi tab.
  • Ing Ikon Sistem wilayah, njamin sing jaringan kothak centhang dipilih.
  • Klik nglamar , banjur oke .

Run Network Adapter Troubleshooter

  • Jinis ngatasi masalah ing telusuran menu wiwitan banjur pencet tombol enter.
  • Ing troubleshoot, opsi gulung mudhun lan goleki Network Adapter.
  • Klik ing Run pilihan Troubleshooter kanggo nemokake lan ndandani masalah karo Nirkabel lan masalah sing gegandhengan karo konfigurasi adaptor jaringan.
  • Sawise rampung, proses ngatasi masalah miwiti maneh windows lan mriksa Windows njaluk bali lambang WiFi menyang sistem tray Laptop.

Jalanake troubleshooter adaptor jaringan

Wiwiti maneh Layanan Jaringan

Pencet Windows Key + R banjur ketik layanan.msc lan tekan Enter.

Kene ing console layanan windows goleki layanan ing ngisor iki, Priksa lan priksa manawa lagi mlaku negara. Yen ora, klik-tengen ing saben layanan banjur pilih wiwitan.

    Telpon prosedur jarak jauh Sambungan Jaringan Plug lan Play Manajer Sambungan Akses Remote Telpon

Sawise sampeyan miwiti kabeh layanan, priksa maneh yen lambang WiFi bali utawa ora.

miwiti layanan sambungan jaringan

Nganyari / Instal maneh Driver Adaptor WiFi

Yen masalah ( Ikon Wi-Fi Ilang saka baki sistem ) diwiwiti sawise nganyari windows anyar Ana kemungkinan driver WiFi Adapter rusak, utawa ora kompatibel karo versi windows saiki. sampeyan kudu nyoba nganyari utawa nginstal maneh driver WiFi paling anyar sing kasedhiya ing sistem sampeyan kanggo mulihake Ikon WiFi lan sambungan Internet Mbalik.

  • Pencet Windows Key + R banjur ketik devmgmt.msc lan pencet Ketik kanggo mbukak Manager Piranti.
  • Expand Network Adapters banjur klik-tengen ing adaptor nirkabel banjur pilih nyopot.
  • Urip maneh PC kanggo instal driver rampung lan ing login sabanjure mbukak Manager Piranti.
  • Priksa windows kanthi otomatis nginstal driver adaptor WiFi utawa ora.
  • Yen ora, klik Tindakan Pindai kanggo owah-owahan hardware Lan priksa manawa masalah wis rampung utawa ora.

scan kanggo owah-owahan hardware

Yen masalah isih ora ditanggulangi, Dolan maring pabrikan piranti (Produsen Laptop HP, Dell, ASUS, Lenovo Etc) download situs web lan nginstal driver WiFi paling anyar kasedhiya kanggo Piranti. Iki biasane bakal ndandani masalah yen driver WiFi nyebabake masalah, Lambang jaringan ilang saka taskbar.

Gunakake Editor Kebijakan Grup kanggo Ndandani masalah Ikon Wi-Fi sing ilang

Uga, Pangguna nyaranake editor kabijakan Tweak Group supaya bisa bali lambang WiFi sing ilang menyang baki sistem.

Cathetan: Opsi kabijakan grup mung kasedhiya kanggo pangguna Windows pro lan perusahaan,

  • Bukak editor kebijakan grup nggunakake gpedit.msc,
  • Navigasi menyang Konfigurasi Panganggo -> Cithakan Administratif -> Start Menu lan Taskbar.
  • Temokake Copot lambang jaringan> klik kaping pindho> ganti Setelan saka Aktif dadi Ora Dikonfigurasi utawa Pateni.
  • Simpen owah-owahan.

Copot lambang jaringan

Yen sampeyan Windows 10 pangguna dhasar omah, sampeyan bisa ngapiki editor pendaptaran kanggo mbalekake lambang Jaringan sing ilang menyang tray sistem.

  • Jinis regedit ing wiwitan telusuran menu banjur pencet enter kanggo mbukak editor pendaptaran Windows.
  • dhisik database registri serep banjur navigasi menyang:
  • HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlNetwork
  • nemokake ing Tombol konfigurasi banjur klik-tengen lan pilih Mbusak.
  • Wiwiti maneh PC kanggo ngetrapake pangowahan kasebut.

Apa solusi iki mbantu kanggo njaluk bali ing lambang WiFi ilang menyang tray sistem ing Windows 10 Laptop? Ayo kita ngerti pilihan sing bisa digunakake kanggo sampeyan.

Waca uga: