Empuk

Carane Ndandani Masalah Tampilan Monitor Komputer

Dikirim ingDianyari pungkasan: 2 Mei 2021

Layar monitor komputer digunakake sacara ekstensif dening milyaran ing saindenging jagad. Akeh wong malah seneng masang monitor kapindho menyang komputer pribadi (PC) utawa piranti laptop. Sejatine, nggunakake monitor iki gampang banget lan gampang. Sampeyan mung kudu masang monitor kanthi bener lan priksa manawa sistem sampeyan bisa ndeteksi. Monitor sampeyan bakal bisa digunakake kanthi apik. Nanging iki bisa digunakake anggere sampeyan ora nemu masalah karo tampilan monitor komputer.

Bayangake sampeyan bakal nampilake presentasi penting kanthi bantuan monitor, utawa sampeyan duwe konferensi video sing penting kanggo dirawuhi. Piye perasaanmu yen monitor komputer ana masalah tampilan wektu kuwi? Frustasi, ta? Nanging sampeyan ora kudu nandhang sungkowo utawa frustasi maneh amarga sampeyan bisa ngatasi masalah tampilan monitor kanthi gampang. Yen sampeyan pengin ngerti luwih lengkap, waca artikel lengkap kanggo dadi ahli ndandani masalah monitor!

Carane Ndandani Masalah Tampilan Monitor Komputer

Isine[ ndhelikake ]

Carane Ndandani Masalah Tampilan Monitor Komputer

Apa sawetara masalah umum karo tampilan monitor?

Tampilan monitor komputer sampeyan bisa ngalami akeh masalah. Sawetara ora ana kesalahan sinyal, distorsi, kelip-kelip, piksel mati, retak, utawa garis vertikal. Sampeyan bisa ngatasi sawetara masalah dhewe, lan sawetara mbutuhake sampeyan ngganti monitor. Priksa artikel lengkap kanggo mangerteni carane ndandani tampilan monitor komputer lan nemtokake kapan kudu ngganti monitor.

Ing ngisor iki sawetara masalah umum lan cara ngatasi. Waca artikel lan ndandani kesalahan sampeyan saiki!

1. Ora ana sinyal

Salah sawijining kesalahan sing paling umum nalika nyambungake monitor (utamane utawa monitor tambahan) yaiku Ora ana sinyal pesen ing layar. Uga, iki minangka salah sawijining masalah sing paling gampang sampeyan bisa ndandani. Nampa pesen kaya iki ing layar tegese monitor sampeyan urip, nanging komputer ora ngirim data visual menyang monitor.

Kanggo ndandani kesalahan ora ana sinyal,

a. Priksa sambungan kabel sampeyan: Kontak sing longgar ing sambungan kabel monitor bisa nyebabake monitor nuduhake a Ora ana sinyal pesen. Priksa manawa sampeyan wis nyambungake kabel kanthi bener. Sampeyan uga bisa nyopot utawa nyopot kabel lan pasang maneh. Priksa manawa monitor sampeyan saiki nampilake layar Windows kanthi bener.

b. Wiwiti maneh monitor sampeyan: Iki mung tegese mateni lan nguripake layar monitor. Sampeyan mung bisa mateni monitor lan nguripake sawise sawetara detik kanggo mriksa yen masalah tetep. Monitor saiki kudu ngenali input video lan nampilake kanthi bener.

c. Nggawe Windows ndeteksi monitor: Yen sampeyan nggunakake monitor sekunder, monitor sampeyan bisa uga ora nuduhake sinyal yen Windows ora ndeteksi tampilan monitor komputer. Kanggo nggawe Windows ndeteksi monitor kapindho sampeyan,

  • Klik-tengen ing Panjenengan desktop.
  • Saka menu pop-up sing katon, pilih Setelan tampilan .
  • Pilih kanggo Ndeteksi ing Tampilan jendhela setelan.

Komputer sampeyan saiki kudu ndeteksi monitor, lan masalah sampeyan saiki bakal ilang.

d. Ganti port kertu grafis sampeyan: Yen sampeyan nggunakake kertu grafis kanthi sawetara port output, coba ganti port sampeyan. Yen sampeyan duwe port sing rusak, ngalih menyang port liyane bakal mbantu sampeyan ndandani masalah kasebut.

lan. Nganyari driver sampeyan: Priksa manawa sampeyan mbukak driver paling anyar ( Pembalap grafis ). Yen ora, sampeyan kudu nganyari driver kanggo mesthekake fungsi sampurna saka tampilan monitor.

f. Ganti kabel data sampeyan: Sampeyan kudu nimbang ngganti kabel data kanggo alternatif kaya HDMI , utamané yen sampeyan nggunakake kabel data lawas banget kayata VGA.

2. Kelip-kelip utawa kelip-kelip

Sampeyan bisa uga ngalami layar kedhip yen kabel disambungake. Yen iki terus sanajan sampeyan mriksa sambungan kabel, masalah kasebut bisa uga amarga tingkat refresh sing ora cocog. Umumé, monitor LCD nggunakake tingkat refresh 59 utawa 60-hertz nalika sawetara sing premium nggunakake 75, 120, utawa malah 144 hertz.

1. Menyang Setelan tampilan (kaya sing ditindakake ing salah sawijining cara ing ndhuwur).

2. Pilih Setelan tampilan majeng .

3. Pilih Tampilan adaptor properti .

4. Ing kothak dialog sing mbukak, nyetel refresh rate , lan klik OK .

Setel tingkat refresh, banjur klik OK

Layar sampeyan bisa uga kedhip-kedhip amarga sumber daya sing ora teratur. Supaya sampeyan bisa mriksa sumber daya uga.

Uga Waca: Ndandani Monitor Kapindho Ora Dideteksi ing Windows 10

3. Distorsi

Distorsi ing imbangan warna utawa tampilan layar uga masalah umum karo tampilan monitor komputer. Kanggo nyisihake distorsi, sampeyan bisa mriksa lan ngganti karusakan apa wae ing kabel monitor.

1. Bukak Tampilan Setelan.

2. Setel Panjenengan Résolusi tampilan kanggo Dianjurake .

Setel resolusi Tampilan menyang Dianjurake

Mbusak instal lan nginstal maneh driver:

1. Ing menu wiwitan, telusuran Manager Piranti lan mbukak.

2. Klik lan nggedhekake Tampilan adaptor pilihan.

3. Klik-tengen ing kertu video pamilike.

4. Klik ing Busak instal piranti pilihan.

Klik pilihan Busak instal piranti

5. Saiki Baleni meneh komputer lan Instal maneh driver piranti maneh.

6. Download driver paling anyar kanggo sistem saka situs resmi.

Sampeyan uga bisa nyoba nganyari driver sadurunge instal. Yen masalah sampeyan wis rampung, sampeyan ora perlu instal lan instal maneh driver.

4. Piksel mati

Piksel mati utawa piksel macet minangka kesalahan hardware. Sayange, sampeyan ora bisa ndandani kabeh. Piksel macet yaiku salah siji sing macet karo siji warna nalika piksel mati ireng.

Gunakake Piranti Lunak: Sawetara piksel sing macet bakal didandani kanthi otomatis sawise wektu tartamtu. Sanajan piksel sing macet minangka masalah hardware, piranti lunak tartamtu bisa ndhelikake. Contone, ing Undead Pixel alat siklus werna. Alat iki bisa digunakake kanggo akeh pangguna kanggo ndandani piksel sing macet.

Pencet entheng: Sawetara pangguna nglaporake manawa mencet layar kanthi entheng ing area sing rusak bisa ndandani piksel sing mati. Sampeyan bisa nyoba iki. Nanging nindakake iki kanthi ati-ati, amarga kadhangkala bisa nyebabake masalah.

Ganti monitor sampeyan: Yen sawetara piksel ing layar mati, sampeyan kudu nimbang ngganti masalah tampilan monitor komputer. Sampeyan bisa ngganti kanthi gratis yen ana cacat manufaktur utawa kedadeyan sajrone wektu garansi.

Uga Waca: Cara Ngganti Monitor Refresh Rate ing Windows 10

5. Garis vertikal

Sampeyan bisa ndeleng siji utawa sakumpulan garis vertikal (ireng utawa siji-werna) ing layar amarga macem-macem alasan. Sampeyan bisa nemokake solusi sing disaranake mbiyantu ing kasus garis vertikal. Sambungake monitor karo komputer liyane. Yen garis isih katon, iku wektu kanggo ngganti monitor utawa panel LCD sawijining.

6. Resolusi salah

Yen sampeyan ngalami iki, masalahe yaiku driver kertu grafis sampeyan. Coba nganyari menyang versi paling anyar lan nyetel resolusi tampilan menyang setelan sing disaranake.

7. Pateni

Yen monitor sampeyan kerep mati dhewe, tegese monitor sampeyan ora entuk daya. Priksa manawa monitor sampeyan nampa daya sing dibutuhake supaya bisa mlaku kanthi lancar. Uga, overheating monitor utawa adaptor daya bisa nyebabake iki.

8. Retak lan Titik

Yen monitor sampeyan duwe titik peteng sing katon utawa retak, wektune sampeyan ngganti monitor sampeyan. Panel LCD monitor sampeyan bisa uga rusak. Sampeyan ora bisa ngganti kanthi gratis amarga jinis karusakan iki ora dijamin dening kabijakan garansi umume perusahaan.

9. Srengenge

Yen sampeyan nemoni swara putih ing tampilan monitor, bisa uga amarga lampu latar monitor. Sampeyan bisa nyetel padhange layar menyang macem-macem tingkat lan mriksa yen masalah tetep. Yen mengkono, sampeyan bisa uga kudu ngganti monitor. Umume pabrikan bakal ngganti iki ing garansi. Yen wektu babar pisan wis rampung, sampeyan bisa nyoba ngganti mung lampu mburi ing toko layanan lokal.

Dianjurake:

Muga-muga pandhuan iki migunani lan sampeyan bisa ndandani masalah tampilan monitor komputer . Isih, yen sampeyan duwe keraguan, aja ragu-ragu takon ing bagean komentar.

Elon Deker

Elon minangka panulis teknologi ing Cyber ​​S. Dheweke wis nulis pandhuan babagan 6 taun saiki lan wis ngrampungake akeh topik. Dheweke seneng nutupi topik sing ana gandhengane karo Windows, Android, lan trik lan tips paling anyar.