Empuk

Cara Download Game Steam ing Hard Drive Eksternal

Dikirim ingDianyari pungkasan: 16 November 2021

Game uap pancen nyenengake lan nyenengake, nanging bisa uga ukurane gedhe banget. Iki minangka masalah utama ing antarane para pemain game. Game ruang disk sing dienggo sawise instalasi gedhe banget. Nalika game diundhuh, game kasebut terus tuwuh lan njupuk papan sing luwih gedhe tinimbang ukuran sing diundhuh. Hard drive eksternal bisa ngirit akeh wektu lan stres. Lan, ora angel nyetel. Ing pandhuan iki, kita bakal mulang sampeyan carane ndownload game Steam ing hard drive eksternal.

Cara Instal Game Steam ing Hard Drive Eksternal

Isine[ ndhelikake ]

Cara Ngundhuh & Instal Game Steam ing Hard Drive Eksternal

Game siji bisa ngobong nganti 8 utawa 10 GB kamar ing HDD. Sing luwih gedhe ukuran game sing diundhuh, luwih akeh ruang disk sing bakal dipikolehi. Nanging kabar apik yaiku kita bisa langsung download uap game ing hard drive external.

Pemeriksaa Awal

Nalika sampeyan ngundhuh utawa mindhah file game menyang hard drive external, nindakake mriksa iki kanggo nyingkiri mundhut data & file game ora lengkap:

    Sambungansaka hard drive karo PC kudu tau diselani Kabelora kudu kenthel, rusak, utawa ora nyambung

Cara 1: Ngundhuh Langsung menyang Hard Drive

Ing cara iki, kita bakal nduduhake carane ndownload game steams ing hard drive eksternal langsung.

1. Sambungake ing Hard Drive njaba menyang Windows PC .

2. Bukak uap lan Log-in nggunakake Panjenengan Jeneng akun & Sandi .

Bukak Steam lan mlebu nggunakake kredensial sampeyan. Cara Instal Game Steam ing Hard Drive Eksternal

3. Klik ing uap saka pojok kiwa ndhuwur layar. Banjur, klik ing Setelan , minangka ditampilake.

Saiki klik ing Setelan

4. Klik Ngundhuh saka panel kiwa banjur klik ing FOLDER PUSTAKA STEAM ing panel tengen.

Klik ing STEAM LIBRARY FOLDERS

5. Ing MANAJER STORAGE jendhela, klik ing (plus) + lambang jejere sistem Drive yaiku Windows (C:) .

Bakal mbukak jendhela STORAGE MANAGER sing bakal nuduhake drive OS sampeyan, saiki klik tandha plus gedhe kanggo nambah hard drive eksternal kanggo nginstal game kasebut.

6. Pilih Surat drive cocog karo Hard Drive njaba saka menu gulung mudhun, kaya sing digambarake ing ngisor iki.

Pilih huruf drive sing bener saka hard drive eksternal saka menu gulung mudhun

7. Nggawe a Folder anyar utawa pilih Folder sing wis ana ing HDD njaba . Banjur, klik ing PILIH .

Gawe folder anyar yen sampeyan pengin utawa pilih folder sing wis ana ing drive eksternal banjur klik PILIH

8. Pindhah menyang Panelusuran Bar lan nggoleki Game contone. Galkon 2.

Pindhah menyang Panelusuran Panelusuran lan goleki game kasebut. Cara Instal Game Steam ing Hard Drive Eksternal

9. Sabanjure, klik ing Dolanan tombol ditampilake disorot.

Pindhah menyang panel telusuran lan goleki game banjur klik Play Game

10. Ing Pilih lokasi kanggo nginstal menu gulung mudhun, pilih Drive njaba lan klik ing Sabanjure .

Ing Pilih lokasi kanggo kategori nginstal, klik ing menu gulung mudhun lan pilih huruf Drive Eksternal kanthi teliti lan klik Sabanjure

sewelas. Ngenteni kanggo proses Instalasi rampung. Pungkasan, klik ing Rampung tombol, minangka ditampilake.

Saiki ngenteni proses instalasi rampung nganti sampeyan ndeleng jendhela iki

Ing sawetara detik sabanjure, Game bakal diinstal ing drive Eksternal. Kanggo mriksa, pindhah menyang MANAJER STORAGE (Langkah 1-5). Yen sampeyan ndeleng tab anyar saka HDD Eksternal karo File Game, banjur wis kasil diundhuh & diinstal.

Saiki pindhah menyang STORAGE MANAGER maneh kanggo verifikasi cuaca wis ditambahake utawa ora. Yen sampeyan ndeleng tab anyar ing hard drive eksternal, banjur wis kasil diinstal

Uga Waca: Ngendi Game Steam Dipasang?

Cara 2: Gunakake Opsi Pindhah Instal Folder

Game sing wis diinstal ing hard drive internal sampeyan bisa gampang dipindhah menyang papan liya kanthi fitur iki ing Steam. Mangkene carane ndownload game Steam menyang hard drive eksternal:

1. Plug ing Panjenengan HDD njaba marang Panjenengan Windows PC.

2. Bukak uap lan klik ing KAPUSTAKAN tab.

Bukak Steam lan pindhah menyang LIBRARY. Cara Instal Game Steam ing Hard Drive Eksternal

3. Kene, klik-tengen ing Game sing diinstal lan klik ing Properti… kaya sing digambarake ing ngisor iki.

Pindhah menyang PUSTAKA lan klik tengen ing game sing diinstal banjur klik Properties ...

4. Ing layar anyar, klik ing FILES LOKAL > Pindhah folder instalasi… minangka ditampilake.

Saiki pindhah menyang FILES LOKAL banjur klik Pindhah instal folder… pilihan

5. Pilih nyopir , ing kasus iki, Drive Eksternal G: , saka Pilih jeneng drive target & ukuran game sing kudu dipindhah menu gulung mudhun. Banjur, klik ing Obah .

Pilih drive target sing bener saka menu gulung mudhun lan klik Pindhah

6. Saiki, Ngenteni kanggo proses rampung. Sampeyan bisa mriksa kemajuan ing PINDAH ISI layar.

Saiki ngenteni proses rampung, deleng gambar ing ngisor iki

7. Sawise proses obah wis rampung, klik ing Nutup , minangka disorot ing ngisor iki. Sawise proses rampung, klik CLOSE

Uga Waca: Ndandani Uap Terus Nabrak

Tip Pro: Verifikasi Integritas File Game

Sawise proses download / pamindhahan rampung, disaranake konfirmasi manawa file game kasebut utuh lan bebas kesalahan. Waca pandhuan kita ing Cara Verifikasi Integritas File Game ing Steam. Priksa manawa sampeyan nampa Kabeh file kasil divalidasi pesen, kaya ing ngisor iki.

Dianjurake:

Muga-muga pandhuan iki migunani lan sampeyan bisa sinau carane ndownload game Steam ing hard drive eksternal. Ayo kita ngerti cara sing luwih disenengi. Yen sampeyan duwe pitakon utawa saran, aja ragu-ragu kanggo nyelehake ing bagean komentar ing ngisor iki.

Elon Deker

Elon minangka panulis teknologi ing Cyber ​​S. Dheweke wis nulis pandhuan babagan 6 taun saiki lan wis ngrampungake akeh topik. Dheweke seneng nutupi topik sing ana gandhengane karo Windows, Android, lan trik lan tips paling anyar.