Empuk

Ndandani masalah Ghost Touch ing telpon Android

Dikirim ingDianyari pungkasan: 16 Februari 2021

Layar tutul unresponsive utawa malfunctioning ndadekake ora bisa nggunakake smartphone Android kita. Iku arang banget mumetake lan ngganggu. Salah sawijining masalah layar tutul sing paling umum yaiku Ghost Touch. Yen sampeyan ngalami tutul otomatis lan nutul ing layar utawa sawetara area mati sing ora responsif ing layar, sampeyan bisa uga dadi korban Ghost Touch. Ing artikel iki, kita bakal ngrembug masalah iki kanthi rinci lan uga ndeleng macem-macem cara kanggo nyingkirake masalah sing ngganggu iki.

Isine[ ndhelikake ]

Apa iku Ghost Touch?

Yen smartphone Android sampeyan wiwit nanggapi tunyuk acak lan demek sing ora sampeyan lakoni, mula diarani hantu tutul. Jeneng kasebut asale saka kasunyatan manawa telpon nindakake sawetara tumindak tanpa ana sing ndemek lan kaya-kaya ana hantu nggunakake telpon sampeyan. Sentuhan hantu bisa njupuk sawetara wujud. Contone, yen ana bagean tartamtu ing layar sing ora responsif kanggo tutul, iku uga kasus Ghost Touch. Sifat lan respon sing tepat kanggo Ghost touch beda-beda saka siji piranti menyang piranti liyane.

Ndandani masalah Ghost Touch ing Android

Kayata liyane sing umum saka Ghost touch yaiku nalika layar telpon mbukak kanthi otomatis ing kanthong sampeyan lan wiwit nutul lan nutul kanthi acak. Bisa uga mbukak aplikasi utawa malah nelpon nomer lan nelpon. Sentuhan hantu uga kedadeyan nalika sampeyan nambah padhange nganti maksimal nalika sampeyan ana ing njaba. Nggunakake piranti nalika ngisi daya bisa nyebabake nutul hantu. Bagean tartamtu bisa dadi ora responsif nalika liyane wiwit nanggapi tutul lan tutul ora digawe dening sampeyan.

Apa sebabe Ghost Touch?

Sanajan misale jek luwih kaya kesalahan piranti lunak utawa bug, masalah Ghost touch utamane amarga masalah hardware. Sawetara model smartphone tartamtu, kaya Moto G4 Plus, luwih cenderung ngalami masalah Ghost Touch. Sampeyan bisa uga ngalami masalah tutul Ghost yen sampeyan duwe smartphone iPhone, OnePlus, utawa Windows lawas. Ing kabeh kasus iki, masalah dumunung ing hardware, luwih khusus ing tampilan. Yen ngono, ora ana sing bisa ditindakake kajaba mbalekake utawa ngganti piranti kasebut.

Kajaba iku, masalah tutul Ghost uga bisa disebabake dening unsur fisik kaya bledug utawa rereget. Anane rereget ing driji utawa layar seluler bisa ngganggu fungsi normal piranti kasebut. Iki bisa nggawe kesan yen layar wis ora responsif. Kadhangkala, kaca tempered sing sampeyan gunakake bisa nyebabake masalah Ghost Touch. Yen sampeyan nggunakake penjaga layar sing kualitase ora cocog, mula bakal mengaruhi responsif layar.

Kaya sing wis kasebut sadurunge, akeh pangguna Android ngadhepi masalah Ghost Touches nalika ngisi daya. Iki kedadeyan luwih asring yen sampeyan nggunakake pangisi daya sing salah. Umume wong nggunakake pangisi daya acak tinimbang pangisi daya asline. Mengkono bisa nyebabake masalah Ghost Touch. Pungkasan, yen sampeyan bubar ngeculake telpon, mula bisa ngrusak digitizer, lan nyebabake masalah Ghost Touch.

Cara Ndandani Masalah Ghost Touch ing Telpon Android

Masalah Ghost Touch arang banget amarga kesalahan piranti lunak utawa bug, mula meh ora ana sing bisa ditindakake kanggo ndandani tanpa ngrusak hardware. Yen sampeyan beruntung, masalah kasebut bisa uga amarga alasan sing gampang kaya bledug, rereget, utawa njaga layar sing ora apik amarga masalah kasebut bisa diatasi kanthi gampang. Ing bagean iki, kita bakal miwiti kanthi ndandani sing gampang lan banjur pindhah menyang solusi sing luwih rumit.

#1. Mbusak Sembarang Obstruksi Fisik

Ayo dadi miwiti karo solusi paling gampang ing dhaftar. Kaya sing wis kasebut sadurunge, anane rereget lan bledug bisa nyebabake masalah Ghost Touch, mula diwiwiti kanthi ngresiki layar telpon. Njupuk gombal rada lembab lan ngresiki lumahing ponsel. Banjur tindakake nganggo kain sing resik lan garing kanggo ngilangke nganti resik. Uga priksa manawa driji sampeyan resik lan ora ana rereget, bledug, utawa kelembapan.

Yen ora ndandani masalah kasebut, wektune kanggo mbusak pelindung layar. Kasebut kanthi teliti, copot proteksi layar kaca sing rusak lan usap maneh layar nganggo kain. Saiki priksa manawa masalah kasebut isih ana utawa ora. Yen sampeyan ndeleng manawa sampeyan ora lagi ngalami Ghost Touch, sampeyan bisa nerusake aplikasi njaga layar anyar. Priksa manawa iki nduweni kualitas apik lan coba supaya partikel bledug utawa udara ora kepepet ing antarane. Nanging, yen masalah terus malah sawise njabut njaga layar, sampeyan kudu nerusake menyang solusi sabanjuré.

#2. Reset pabrik

Yen masalah ana gandhengane karo piranti lunak, mula cara paling apik kanggo ndandani yaiku ngreset telpon menyang Setelan Pabrik. Reset pabrik kanggo ngilangke kabeh saka piranti, lan iku bakal mung cara iku nalika sampeyan nguripake kanggo pisanan. Bakal bali menyang kondisi metu saka kothak. Milih kanggo ngreset pabrik bakal mbusak kabeh app, data, lan uga data liyane kayata foto, video, lan musik saka telpon. Amarga iki, sampeyan kudu nggawe serep sadurunge ngreset pabrik. Umume telpon njaluk sampeyan nggawe serep data nalika nyoba ngreset pabrik. Sampeyan bisa nggunakake alat sing dibangun kanggo nggawe serep utawa nindakake kanthi manual, pilihan sampeyan. Sawise piranti diwiwiti maneh sawise Reset Pabrik priksa manawa sampeyan isih ngadhepi masalah sing padha utawa ora.

#3. Bali utawa Ganti telpon

Yen sampeyan ngalami masalah Ghost Touch ing telpon sing mentas dituku utawa yen isih ana ing wektu babar pisan, mula sing paling apik yaiku mbalekake utawa njaluk panggantos. Cukup njupuk menyang pusat layanan sing paling cedhak lan njaluk panggantos.

Gumantung ing kabijakan babar pisan perusahaan, sampeyan bisa njaluk piranti anyar ing panggantos utawa bakal ngganti tampilan sing bakal ndandani masalah. Mula, aja ragu-ragu nggawa telpon menyang pusat layanan yen sampeyan nemoni masalah Ghost Touch. Nanging, yen masalah diwiwiti sawise periode babar pisan, sampeyan ora bakal entuk panggantos utawa layanan gratis. Nanging, sampeyan kudu mbayar kanggo layar anyar.

#4. Mbusak lan Copot sambungan layar

Cara iki mung ditrapake kanggo wong sing duwe pengalaman mbukak smartphone lan cukup yakin. Mesthi, ana akeh video YouTube kanggo nuntun sampeyan carane mbukak smartphone nanging isih proses rumit. Yen sampeyan duwe alat lan pengalaman sing tepat, sampeyan bisa nyoba mbongkar telpon lan mbusak komponen sing beda-beda kanthi alon. Sampeyan kudu medhot panel tutul utawa layar demek saka konektor data banjur sambungake maneh sawise sawetara detik. Sawisé iku mung klumpukne piranti lan nyetel kabeh ing panggonan lan nguripake seluler. Trik iki kudu ndandani masalah Ghost Touch ing telpon Android sampeyan.

Nanging, yen sampeyan ora pengin nindakake dhewe, sampeyan bisa tansah njupuk menyang teknisi lan mbayar kanggo layanan sing. Yen iki bisa digunakake, sampeyan bisa ngirit akeh dhuwit sing bakal ditindakake kanggo tuku layar utawa smartphone anyar.

#5. Gunakake Piezoelektrik Ignitor

Saiki, trik iki langsung kanggo kothak saran internet. Akeh pangguna Android ngaku yen dheweke bisa ndandani masalah Ghost Touch kanthi bantuan a ignitor piezoelektrik ditemokaké ing korek kluwarga umum. Iku bab sing njedulake narik nalika sampeyan mencet ndhuwur iku. Cukup nggumunake wis katon yen ignitor iki bisa mbantu ndandani zona mati lan malah nguripake piksel mati.

Trik punika prasaja. Kabeh sing perlu dilakoni yaiku mbongkar korek kanggo ngekstrak ignitor piezoelektrik. Banjur, sampeyan kudu nyelehake ignitor iki cedhak karo layar ing ngendi zona mati lan pencet tombol korek kanggo nggawe spark. Bisa uga ora bisa digunakake ing siji nyoba lan sampeyan bisa uga kudu menet ignitor kaping pirang-pirang ing wilayah sing padha lan kudu ngrampungake masalah kasebut. Nanging, kita pengin ngelingake sampeyan supaya nyoba iki kanthi resiko dhewe. Yen bisa, ora ana solusi sing luwih apik tinimbang iki. Sampeyan malah ora kudu metu saka omah utawa nglampahi dhuwit gedhe.

#6. Ganti Charger

Kaya sing wis kasebut sadurunge, nggunakake pangisi daya sing salah bisa nyebabake masalah Ghost Touch. Yen sampeyan nggunakake telpon nalika ngisi daya, sampeyan bisa ngalami masalah tutul Ghost, utamane yen pangisi daya dudu pangisi daya asli. Sampeyan kudu tansah nggunakake pangisi daya asli sing ana ing kothak amarga paling cocog karo piranti sampeyan. Yen pangisi daya asli rusak, ganti karo pangisi daya asli sing dituku kanggo pusat layanan resmi.

Dianjurake:

Muga-muga sampeyan nemokake informasi iki migunani lan sampeyan bisa ndandani masalah Ghost Touch ing telpon Android . Masalah Ghost Touch luwih umum ing sawetara model smartphone tinimbang liyane. Akibaté, pabrikan kudu ngelingi utawa mandheg ngasilake model tartamtu amarga hardware sing rusak. Yen sampeyan tuku salah siji saka piranti kasebut, sayangé, sing paling apik kanggo nindakake yaiku mbalekake sanalika sampeyan ngalami masalah iki. Nanging, yen masalah kasebut amarga umure telpon, mula sampeyan bisa nyoba ndandani kasebut ing artikel kasebut lan ngarep-arep bisa ngilangi masalah kasebut.

Elon Deker

Elon minangka panulis teknologi ing Cyber ​​S. Dheweke wis nulis pandhuan babagan 6 taun saiki lan wis ngrampungake akeh topik. Dheweke seneng nutupi topik sing ana gandhengane karo Windows, Android, lan trik lan tips paling anyar.