Empuk

5 Cara Nglebokake Simbol Root Square ing Word

Dikirim ingDianyari pungkasan: 16 Februari 2021

Microsoft Word minangka salah sawijining piranti lunak pangolahan tembung sing paling populer sing kasedhiya ing pasar teknologi kanggo macem-macem platform. Piranti lunak, sing dikembangake lan dikelola dening Microsoft nawakake macem-macem fitur kanggo sampeyan ngetik lan nyunting dokumen. Apa wae artikel blog utawa makalah riset, Word nggampangake sampeyan nggawe dokumen kasebut cocog karo standar profesional teks. Sampeyan bisa malah ngetik buku lengkap Microsoft Word ! Word minangka prosesor tembung sing kuat sing bisa kalebu gambar, grafis, grafik, model 3D, lan akeh modul interaktif. Nanging nalika nerangake ngetik math, akeh wong angel karo sisipan simbol. Matematika umume nglibatake akeh simbol, lan salah siji simbol sing umum digunakake yaiku simbol akar kuadrat (√). Nglebokake root square ing MS Word ora angel banget. Nanging, yen sampeyan ora yakin babagan cara masang simbol akar kuadrat ing Word, ayo nulungi sampeyan nggunakake pandhuan iki.

Cara Lebokake Simbol Root Square ing Word

Isine[ ndhelikake ]

5 Cara Nglebokake Simbol Root Square ing Word

#1. Salin & Tempel simbol ing Microsoft Word

Iki mbok menawa cara paling gampang kanggo nglebokake tandha ROOT kothak ing dokumen Word sampeyan. Cukup salin simbol saka kene lan tempel ing dokumen sampeyan. Pilih tandha ROOT kothak, penet Ctrl + C. Iki bakal nyalin simbol. Saiki pindhah menyang dokumen sampeyan banjur pencet Ctrl + V. Tandha akar kuadrat saiki bakal ditempelake ing dokumen sampeyan.

Salin simbol saka kene: √

Nyalin simbol Square Root lan Tempel

#2. Gunakake opsi Pasang Simbol

Microsoft Word wis pesawat pratandha lan simbol, kalebu simbol ROOT kothak. Sampeyan bisa nggunakake Pasang Simbol pilihan kasedhiya ing tembung kanggo lebokake tandha ROOT kothak ing dokumen sampeyan.

1. Kanggo nggunakake pilihan simbol sisipan, navigasi menyang Pasang tab utawa menu Microsoft Word, banjur klik pilihan sing diwenehi label Simbol.

2. Menu gulung mudhun bakal katon. Pilih ing Simbol liyane pilihan ing ngisor kothak gulung mudhun.

Pilih opsi Simbol Liyane ing sisih ngisor kothak gulung mudhun

3. Kotak dialog kanthi irah-irahan Simbol-simbol bakal muncul. Klik ing Subset dhaptar gulung mudhun banjur pilih Operator Matematika saka dhaptar sing ditampilake. Saiki sampeyan bisa ndeleng simbol ROOT kothak.

4. Nggawe klik kanggo nyorot tandha simbol banjur klik ing Tombol sisipan. Sampeyan uga bisa ngeklik kaping pindho simbol kanggo nglebokake ing dokumen sampeyan.

Pilih Operator Matematika. Nggawe klik ing kanggo nyorot simbol banjur klik Sisipake

#3. Nglebokake Root Square nggunakake kode Alt

Ana kode karakter kanggo kabeh karakter lan simbol ing Microsoft Word. Nggunakake kode iki, sampeyan bisa nambah simbol apa wae menyang dokumen yen sampeyan ngerti kode karakter kasebut. Kode karakter iki uga disebut kode Alt.

Kode Alt utawa kode karakter kanggo simbol ROOT kothak punika Alt + 251 .

  • Selehake kursor mouse ing lokasi sing pengin dilebokake simbol kasebut.
  • Pencet terus tombol Tombol Alt banjur gunakake keypad numerik kanggo ngetik 251. Microsoft Word bakal masang tandha ROOT kothak ing lokasi kasebut.

Nglebokake Root Square nggunakake Alt + 251

Utawa, sampeyan bisa nggunakake pilihan iki ing ngisor iki.

  • Sawise nempatake pointer ing lokasi sing dikarepake, Ketik 221A.
  • Saiki, pencet tombol Kabeh lan X tombol bebarengan (Alt + X). Microsoft Word bakal kanthi otomatis ngowahi kode kasebut dadi tandha akar kuadrat.

Nglebokake Root Square nggunakake kode Alt

Trabasan keyboard liyane sing migunani yaiku Alt + 8370. Jinis 8370 saka keypad numerik nalika sampeyan nyekeli Kabeh kuncine. Iki bakal masang tandha ROOT kothak ing lokasi pointer.

CATETAN: Nomer kasebut kudu diketik saka keypad numerik. Mula, sampeyan kudu mesthekake yen sampeyan duwe opsi Num Lock ngaktifake. Aja nggunakake tombol angka sing ana ing ndhuwur tombol huruf ing keyboard sampeyan.

#4. Nggunakake Editor Equations

Iki minangka fitur apik liyane saka Microsoft Word. Sampeyan bisa nggunakake editor persamaan iki kanggo nglebokake tandha ROOT kothak ing Microsoft Word.

1. Kanggo nggunakake pilihan iki, navigasi menyang Pasang tab utawa menu Microsoft Word, banjur klik pilihan diwenehi label Persamaan .

Navigasi menyang tab Sisipake lan temokake kothak sing ngemot teks Ketik Persamaan Kene

2. Sanalika sampeyan ngeklik pilihan, sampeyan bisa nemokake kothak sing ngemot teks Ketik Persamaan Kene otomatis dilebokake ing dokumen sampeyan. Ing njero kothak, ketik sqrt lan pencet ing Tombol spasi utawa ing Spasi . Iki bakal kanthi otomatis nglebokake tandha akar kuadrat ing dokumen sampeyan.

Lebokake Simbol Root Square nggunakake Editor Equations

3. Sampeyan uga bisa nggunakake trabasan keyboard kanggo pilihan iki (Alt + =). Tekan ing Kabeh kunci lan = (padha karo) kunci bebarengan. Kothak kanggo ngetik persamaan sampeyan bakal katon.

Utawa, sampeyan bisa nyoba cara sing digambarake ing ngisor iki:

1. Klik ing Persamaan pilihan saka Pasang tab.

2. Otomatis ing Desain tab katon. Saka opsi sing ditampilake, pilih opsi sing diwenehi label minangka Radikal. Bakal nampilake menu gulung mudhun sing nyathet macem-macem simbol radikal.

Kanthi otomatis tab Desain katon

3. Sampeyan bisa masang tandha ROOT kothak menyang document saka ing kono.

#5. Fitur Math Autocorrect

Iki uga minangka fitur sing migunani kanggo nambah simbol akar kuadrat menyang dokumen sampeyan.

1. Navigasi menyang File Saka panel kiwa, pilih Liyane… banjur klik Pilihan.

Navigasi menyang File Saka panel kiwa, pilih Liyane… banjur klik Pilihan

2. Saka panel kiwa kothak dialog Pilihan, pilih Saiki, klik ing tombol labeled Opsi koreksi otomatis banjur navigasi menyang Autocorrect Matematika pilihan.

Klik ing tombol Autocorrect opsi banjur navigasi menyang Math Autocorrect

3. Centhang ing pilihan sing ngandika Gunakake aturan Math Autocorrect ing njaba wilayah matematika . Nutup kothak kanthi ngeklik OK.

Nutup kothak kanthi ngeklik OK. ketik sqrt Word bakal ngganti dadi simbol ROOT kothak

4. Wiwit saiki, ing ngendi wae sampeyan ngetik sqrt, Tembung bakal ngganti dadi simbol ROOT kothak.

Cara liya kanggo nyetel autocorrect yaiku kaya ing ngisor iki.

1. Navigasi menyang Pasang tab saka Microsoft Word, banjur klik ing pilihan labeled Simbol.

2. Menu gulung mudhun bakal katon. Pilih ing Simbol liyane pilihan ing ngisor kothak gulung mudhun.

3. Saiki klik ing Subset dhaptar gulung mudhun banjur pilih Operator Matematika saka dhaptar sing ditampilake. Saiki sampeyan bisa ndeleng simbol ROOT kothak.

4. Nggawe klik kanggo nyorot simbol ROOT kothak. Saiki, klik ing Koreksi otomatis tombol.

Nggawe klik ing kanggo nyorot simbol. Saiki, pilih Autocorrect

5. Ing Koreksi otomatis kothak dialog bakal katon. Ketik teks sing pengin diowahi dadi tandha oyod kothak kanthi otomatis.

6. Contone, ngetik SQRT banjur klik ing Tambah tombol. Wiwit saiki, kapan sampeyan ngetik SQRT , Microsoft Word bakal ngganti teks kasebut kanthi simbol akar kuadrat.

Klik tombol Tambah banjur klik OK

Dianjurake:

Muga-muga saiki sampeyan ngerti carane masang simbol ROOT kothak ing Microsoft Word . Selehake saran penting sampeyan ing bagean komentar lan kabari yen sampeyan duwe pitakon. Priksa uga pandhuan, tips, lan teknik liyane kanggo Microsoft Word.

Elon Deker

Elon minangka panulis teknologi ing Cyber ​​S. Dheweke wis nulis pandhuan babagan 6 taun saiki lan wis ngrampungake akeh topik. Dheweke seneng nutupi topik sing ana gandhengane karo Windows, Android, lan trik lan tips paling anyar.