Empuk

3 Cara kanggo mateni Sticky Keys ing Windows 10

Dikirim ingDianyari pungkasan: 16 Februari 2021

3 Cara kanggo mateni Sticky Keys ing Windows 10: Sticky Keys minangka fitur ing Windows 10 sing ngidini sampeyan nglakokake trabasan keyboard multi-tombol kanthi ngidini sampeyan mencet siji tombol modifier (SHIFT, CTRL, utawa ALT) sekaligus. Contone, nalika sampeyan kudu mencet 2 utawa 3 tombol bebarengan kayata tombol Ctrl + Shift + Esc kanggo mbukak Task Manager , banjur nggunakake tombol Sticky sampeyan bisa kanthi gampang menet tombol siji banjur pencet tombol liyane kanthi urutan. Dadi ing kasus iki, sampeyan bakal mencet Ctrl banjur Shift banjur Esc tombol siji lan iki bakal kasil mbukak Task Manager.

Kanthi gawan menet tombol modifier (SHIFT, CTRL, utawa ALT) sapisan bakal otomatis ngunci tombol kasebut mudhun nganti sampeyan menet tombol non-modifier utawa klik tombol mouse. Contone, sampeyan menet Shift banjur tombol shift mudhun nganti sampeyan menet sembarang tombol non-modifier kayata alfabet utawa tombol angka, utawa sampeyan klik tombol mouse. Uga, pencet a tombol modifikasi kaping pindho bakal ngunci tombol kasebut nganti sampeyan mencet tombol sing padha kaping telune.

3 Cara kanggo mateni Sticky Keys ing Windows 10

Kanggo wong ora duwe kabisan, mencet loro utawa telung tombol bebarengan bisa dadi tugas angel, supaya padha duwe pilihan kanggo nggunakake Sticky Keys. Nalika tombol Sticky diaktifake, bisa kanthi gampang menet siji tombol sekaligus lan isih nindakake tugas sing sadurunge ora bisa ditindakake nganti sampeyan mencet kabeh telung tombol bebarengan. Oalah, tanpa mbuwang wektu, ayo ndeleng Cara Ngaktifake utawa Mateni Tombol Lengket ing Windows 10 kanthi bantuan pandhuan ing ngisor iki.

Isine[ ndhelikake ]

3 Cara kanggo mateni Sticky Keys ing Windows 10

Priksa manawa nggawe titik mulihake mung yen ana apa-apa.

Cara 1: Aktifake utawa Pateni Tombol Sticky nggunakake Trabasan Keyboard

Pencet tombol Shift kaping lima kanggo ON tombol Sticky, pilihan iki diuripake minangka standar. Swara bakal diputer sing nuduhake tombol lengket diuripake (nada dhuwur). Sampeyan kudu ngeklik ya wis ing pesen bebaya kanggo ngaktifake tombol caket.

Aktifake utawa Pateni Tombol Lengket nggunakake Trabasan Keyboard

Kanggo mateni tombol lengket ing Windows 10 sampeyan kudu penet maneh tombol Shift kaping lima lan klik Ya ing pesen bebaya. Swara bakal diputer sing nuduhake tombol lengket dipateni (nada rendah)

Cara 2: Aktifake / Pateni Tombol Lengket ing Windows 10 nggunakake Gampang Akses

1.Pencet Windows Key + I kanggo mbukak Setelan banjur klik ing Gampang Akses.

Pilih Gampang Akses saka Setelan Windows

2. Saiki saka menu kiwa pilih Papan ketik ngisor Interaksi.

3. Sabanjure, ngaktifake ngalih ngisor Tombol Lengket lan tandha mriksa Ngidini tombol trabasan kanggo miwiti tombol Sticky .

Aktifake pilihan ing Tombol Lengket & centhang Idini tombol trabasan kanggo miwiti tombol Lengket

Cathetan: Yen sampeyan ngaktifake tombol lengket banjur pilihan ing ngisor iki bakal diaktifake kanthi otomatis (yen sampeyan pengin, sampeyan bisa mateni saben-saben):

  • Ngidini tombol trabasan kanggo miwiti Sticky Keys
  • Tampilake lambang Sticky Keys ing taskbar
  • Ngunci tombol modifier nalika dipencet kaping pindho saurutan
  • Pateni Sticky Keys nalika rong tombol ditekan bebarengan
  • Puter swara nalika tombol modifier ditekan lan dirilis

4. Kanggo mateni tombol ketan ing Windows 10, mung mateni pilihan ing Sticky Keys.

Pateni tombol lengket ing Windows 10 mung mateni pilihan ing Tombol Lengket

Cara 3: Uripake utawa Pateni Tombol Lengket nggunakake Panel Kontrol

1. Pencet Windows Key + R banjur ketik kontrol lan pencet Enter kanggo mbukak Panel Kontrol.

Pencet Windows Key + R banjur ketik kontrol

2. Klik ing Gampang Akses banjur klik Pusat Akses Gampang.

Gampang Akses

3. Ing jendhela sabanjuré klik ing Nggawe keyboard luwih gampang digunakake .

Klik ing Nggawe keyboard luwih gampang digunakake

4. Centhang Aktifake Sticky Keys banjur klik Aplikasi banjur OK.

Kanggo ngaktifake tandha cek Sticky Keys Aktifake Sticky Keys

5. Yen sampeyan pengin mateni tombol Lengket banjur bali menyang jendhela ndhuwur banjur busak centhang Aktifake Sticky Keys .

Busak centhang Turn on Sticky Keys kanggo mateni Sticky keys

6. Klik Apply banjur OK.

Dianjurake:

Sing sampeyan wis sukses sinau Cara mateni Sticky Keys ing Windows 10 nanging yen sampeyan isih duwe pitakon babagan kiriman iki, aja ragu-ragu takon ing bagean komentar.

Aditya Farrad

Aditya minangka profesional teknologi informasi kanthi motivasi dhewe lan wis dadi panulis teknologi sajrone 7 taun kepungkur. Dheweke nyakup layanan Internet, seluler, Windows, piranti lunak, lan pandhuan Cara.