Empuk

14 Cara Ngurangi Ping lan Ngapikake Game Online

Dikirim ingDianyari pungkasan: 5 Agustus 2021

Mung tukang game sing seneng banget ngerti perjuangan kanggo entuk pengalaman game sing paling apik. Saka tuku monitor paling apik karo tingkat refresh dhuwur kanggo tuku pengontrol paling anyar, iku gaweyan diwilang. Nanging, pertimbangan sing paling penting kanggo game lancar yaiku ping jaringan. Yen sampeyan entuk ping dhuwur sajrone game online, sampeyan bisa uga ngalami lag, sing bisa ngrusak gamelan sampeyan. Ana sawetara faktor sing mengaruhi tingkat ping. Waca ing ngisor iki kanggo sinau sawetara cara efektif kanggo ngedhunake ping sampeyan.

Carane Ngurangi Ping lan Ngapikake Game Online

Isine[ ndhelikake ]

14 Cara efektif kanggo ngedhunake Ping lan nambah Game Online

Sampeyan bisa uga mikir: Apa ping? Napa pingku dhuwur banget? Aku kudu piye? Sampeyan bakal nemokake jawaban kanggo kabeh pitakon kasebut ing artikel iki.

Ping, uga dikenal minangka Latency Jaringan , yaiku jumlah wektu sing dibutuhake komputer kanggo ngirim sinyal menyang lan nampa sinyal saka server internet sing sampeyan sesambungan. Ing kasus game online, ping dhuwur tegese wektu sing ditindakake komputer kanggo ngirim lan nampa sinyal dhuwur. Kajaba iku, yen sampeyan duwe ping normal utawa kurang, tegese kacepetan nampa lan ngirim sinyal antarane piranti lan server game cepet lan stabil. Temenan, tingkat ping bisa mengaruhi game online yen sinyal ing antarane piranti game lan server game kurang, ora stabil, utawa alon nalika sesambungan.

Alasan konco ping dhuwur ing Windows 10 PC

Ana sawetara faktor sing mengaruhi tingkat ping, sawetara yaiku:

  • Sambungan internet ora stabil
  • Masalah karo router internet
  • Konfigurasi firewall sing ora bener ing sistem sampeyan
  • Masalah karo setelan sambungan Windows
  • Akeh situs web sing mlaku ing latar mburi
  • Panggunaan CPU dhuwur sing nyebabake panas banget piranti

Kita wis nyathet sawetara cara sing wis kabukten bisa mbantu nyuda ping dhuwur sajrone game online Windows 10 sistem.

Cara 1: Priksa Sambungan Internet

Yen sampeyan duwe sambungan internet sing ora stabil utawa ora stabil, sampeyan bisa uga ngalami tingkat ping sing dhuwur sajrone game online. Kajaba iku, kacepetan internet sampeyan ora langsung proporsional karo tingkat ping, tegese yen sampeyan duwe sambungan internet alon, kacepetan ping sampeyan bakal dhuwur. Apa wae, kacepetan ping sing dhuwur bakal nyebabake lag, game beku, lan kacilakan game. Dadi, yen sampeyan pengin ngedhunake ping sampeyan,

  • Priksa manawa sampeyan duwe a stabil sambungan internet.
  • Priksa manawa sampeyan nampa kacepetan internet apik kanthi mlaku a tes kacepetan online .
  • Sampeyan uga bisa milih sing luwih apik Internet rencana kanggo entuk kacepetan tambah lan watesan data sing luwih dhuwur.
  • Yen sampeyan isih entuk internet kacepetan alon, hubungi internet sampeyan panyedhiya layanan .

Cara 2: Sambungake nggunakake Kabel Ethernet

Kadhangkala, nalika sampeyan entuk ping dhuwur sajrone game online, sambungan Wi-Fi sampeyan dadi alesan. Nyambungake kabel Ethernet Network langsung menyang PC, tinimbang nggunakake sambungan Wi-Fi, bisa mbantu ndandani ping dhuwur ing game online.

1. Kaping pisanan, priksa manawa sampeyan duwe dawa kabel Ethernet cekap yaiku, cukup suwe kanggo nggayuh komputer saka router.

2. Saiki, nyambung siji mburi saka kabel Ethernet menyang port Ethernet ing router lan mburi liyane menyang port Ethernet ing komputer.

Kabel Ethernet Kab. Cara Efektif Nurunake Ping Panjenengan

3. Nanging, ora kabeh desktop kudu bandar Ethernet. Ing kasus kaya mengkono, sampeyan bisa nginstal kertu jaringan Ethernet ing CPU lan nginstal driver kertu jaringan ing sistem sampeyan.

Yen sampeyan nggunakake a laptop , banjur laptop sampeyan bisa uga duwe port Ethernet sing dibangun.

Uga Waca: Ndandani Ethernet Ora Bisa digunakake ing Windows 10 [SOLVED]

Cara 3: Wiwiti maneh Router

Yen sampeyan wis ngalih menyang kabel Ethernet nanging isih ora entuk kacepetan paling optimal, miwiti maneh router kanggo nyegerake kacepetan download. Asring, miwiti maneh router mbantu ndandani ping dhuwur ing game online. Cukup:

siji. Copot kabel daya router sampeyan. Ngenteni kanggo menit sadurunge sampeyan plug iku bali ing.

2. Pencet terus tombol Tombol daya router sampeyan kanggo ngaktifake.

3. Gantian, pencet tombol Reset tombol dumunung ing router kanggo ngreset.

Reset Router Nggunakake Tombol Reset. Cara Efektif Nurunake Ping Panjenengan

papat. Nyambung maneh piranti game sampeyan yaiku seluler / laptop / desktop, lan priksa manawa sampeyan entuk ping sing luwih murah ing game online.

Cara 4: Matesi Piranti sing Disambungake Wi-Fi

Yen sampeyan duwe sawetara piranti kayata PC, ponsel, laptop, iPad, lan sapiturute, disambungake menyang router Wi-Fi ing omah sampeyan, sampeyan bisa uga ngalami ping dhuwur. Wiwit ing distribusi bandwidth bakal diwatesi kanggo urutane critane game, bakal nyebabake kacepetan ping dhuwur ing game online.

Nalika sampeyan takon dhewe Kok pingku dhuwur banget, bab pisanan sampeyan kudu mriksa nomer piranti sing disambungake menyang router Wi-Fi. Luwih akeh piranti sing disambungake, luwih dhuwur ping sampeyan entuk ing game online. Dadi, kanggo nyuda ping sampeyan, pedhot kabeh piranti liyane disambungake menyang sambungan Wi-Fi sing saiki ora digunakake.

Cara 5: Selehake PC lan Router Closer

Yen sampeyan nggunakake sambungan Wi-Fi kanggo ngakses internet saka piranti lan entuk ping dhuwur ing game online, piranti lan router Wi-Fi sampeyan bisa uga kadohan. Kanggo ndandani masalah iki, sampeyan kudu nyelehake loro ing jarak sing cedhak.

1. Wiwit obah desktop bisa tantangan minangka dibandhingake laptop, sampeyan bisa nyoba kanggo mindhah router nyedhaki desktop.

2. Tembok lan kamar ing antarane router lan desktop bisa dadi alangan sing ndadékaké kacepetan ping dhuwur. Dadi, luwih becik yen piranti loro-lorone ana ing kamar sing padha.

Selehake PC lan Router Closer

Uga Waca: Ndandani Situs Ora Bisa Digayuh, IP Server Ora Bisa Ditemokake

Cara 6: Tuku Router Wi-Fi Anyar

Apa sampeyan wis nggunakake router kanggo sawetara wektu saiki?

Kanthi kemajuan teknologi, router bisa dadi lungse lan nyebabake tingkat ping dhuwur amarga kapasitas bandwidth internet winates. Dadi, yen sampeyan kepingin weruh kenapa ping saya dhuwur banget, mula bisa uga sampeyan wis suwe nggunakake router, lan sambungan internet sampeyan ora anyar. Mula, entuk router paling anyar bisa mbantu sampeyan ngedhunake ping ing game online. Kanggo mriksa apa router sampeyan wis ketinggalan jaman lan njaluk sing anyar, hubungi panyedhiya layanan internet.

Sawise ngatasi masalah hardware, ayo saiki ngrembug solusi sing gegandhengan karo piranti lunak kanggo ndandani ping dhuwur ing game online Windows 10 PC. Cara kasebut kudu dadi cara sing padha efektif kanggo nyuda ping lan nambah game online.

Cara 7: Ngaso / Mungkasi kabeh Download

Ngundhuh apa wae ing komputer nggunakake bandwidth Internet akeh, nyebabake ping dhuwur ing game online. Mangkono, ngaso utawa mungkasi download ing sistem sampeyan minangka salah sawijining cara sing paling efektif kanggo nyuda ping ing game online. Mangkene carane sampeyan bisa ngaso download ing Windows 10 desktop/laptop:

1. Bukak Windows Setelan lan klik ing Nganyari & Keamanan , minangka ditampilake.

Kepala menyang Nganyari & Keamanan

2. Klik ing Ngaso nganyari kanggo 7 dina pilihan, minangka disorot.

Ngaso Windows Update ing Nganyari lan Keamanan. Cara Efektif Nurunake Ping Panjenengan

3. Yen wis rampung muter game, mung klik Nganyari maneh tombol kanggo ngundhuh lan nginstal nganyari ngaso.

Iki bakal mbantu ngarahake bandwidth Internet menyang game sampeyan sing ora mung nyuda ping nanging uga nambah kinerja game online.

Cara 8: Nutup Aplikasi Latar mburi

Situs web lan program sing mlaku ing latar mburi nggunakake sampeyan Ram panyimpenan, sumber daya prosesor lan uga, bandwidth Internet. Iki bisa nyebabake ping dhuwur nalika main game online. Nalika CPU mlaku kanthi beban dhuwur utawa meh 100% mbukak, lan sampeyan lagi main game online ing sistem sampeyan, mula sampeyan bakal entuk kacepetan ping sing kurang. Mula, kanggo ngedhunake ping lan nambah game online, tutup kabeh situs web lan program sing mlaku ing latar mburi, kaya sing diterangake ing ngisor iki:

1. Tekan tombol Ctrl + Shift + Esc tombol bebarengan kanggo miwiti Task Manager .

2. Ing pangolahan tab, goleki program sing pengin ditutup.

3. Klik ing sing dikarepake tugas banjur, klik Mungkasi tugas katon ing sisih ngisor layar kanggo nutup. Rujuk pic ing ngisor iki kanggo gamblang.

Klik Mungkasi tugas katon ing sisih ngisor layar kanggo nutup | Cara sing efektif kanggo Ngurangi Ping (Ndandani ping Dhuwur)

4. Baleni Langkah 3 kanggo nutup sawetara program sing mlaku ing latar mburi kanthi individu.

5. Sawise nglakoni, pindhah menyang Kinerja tab saka ndhuwur kanggo mriksa ing CPU panggunaan lan memori konsumsi, kaya sing digambarake ing ngisor iki.

Ngalih menyang tab Performance saka ndhuwur kanggo mriksa panggunaan CPU lan konsumsi memori

Yen nilai kasebut kurang, ping dhuwur uga kudu dikurangi. Yen ora, coba ndandani sabanjure.

Uga Waca: 5 Cara Ndandani High Ping ing Windows 10

Cara 9: Muter Game Online ing Server Lokal

Kanggo mesthekake yen sampeyan entuk ping normal ing game online, luwih becik milih server lokal. Upaminipun sampeyan tukang game ing India, nanging sampeyan muter ing server Eropah, banjur sampeyan bakal ngadhepi ping dhuwur wae. Iki amarga kacepetan ping ing India bakal luwih murah tinimbang Eropa. Dadi, kanggo ndandani ping dhuwur ing game online, sampeyan kudu pilih server lokal, yaiku server sing cedhak karo lokasi sampeyan.

Nanging, yen sampeyan pengin muter ing server beda, sampeyan bisa tansah nggunakake piranti lunak VPN, minangka diterangno ing cara sabanjuré.

Cara 10: Gunakake VPN kanggo ndandani Ping Dhuwur ing Game Online

Yen sampeyan pengin main ing server game sing beda, nanging dudu server lokal, tanpa mengaruhi kacepetan ping sampeyan, sampeyan bisa nggunakake piranti lunak VPN kanggo nindakake. Tukang game luwih seneng nggunakake VPN lunak kanggo ndhelikake lokasi sing bener lan kanggo muter ing server game beda. Sampeyan bisa ndownload program VPN gratis utawa mbayar kanggo entuk iki.

Gunakake VPN

Disaranake piranti lunak VPN ing ngisor iki kanggo desktop lan laptop:

Cara 11: Muter Game ing Grafis Kualitas Kurang

Nalika sampeyan entuk kacepetan ping dhuwur ing game online, sampeyan bakal duwe pengalaman game sing ora apik. Ana sawetara faktor sing mengaruhi kacepetan ping, kalebu panggunaan GPU sing dhuwur. Nalika sampeyan main game kanthi grafis berkualitas tinggi, sampeyan bakal nggunakake akeh sumber daya komputer sing nyebabake ping dhuwur. Mangkono, sampeyan bisa nyuda kualitas grafis salah siji kanggo sistem utawa kanggo game. Kita wis nerangake metode Resolusi Layar Grafis kanggo kertu Intel HD Graphics minangka conto ing ngisor iki:

1. Klik-tengen ing papan kosong ing Layar desktop kanggo miwiti ing Panel Kontrol Grafis.

2. Klik ing Tampilan , minangka ditampilake.

Saka Intel Graphics Control Panel pilih Setelan tampilan. Cara Efektif Nurunake Ping Panjenengan

3. Iki, nyuda resolusi game nganti meh setengah saka resolusi layar sampeyan saiki.

Yen resolusi layar sampeyan 1366 x 768, banjur ganti dadi 1024 x 768 utawa 800 x 600.

Ganti Resolusi Layar nggunakake Intel HD Graphics Control Panel. Cara Efektif Nurunake Ping Panjenengan

4. Gantian, pindhah menyang Setelan Grafik Game lan ngowahi setelan kanggo game tartamtu.

Pungkasan, miwiti maneh PC lan priksa manawa sampeyan duwe ping luwih murah tinimbang sadurunge.

Cara 12: Nganyari Graphics & Network Adapter Drivers

Kadhangkala, nggunakake versi lawas saka driver grafis lan adaptor jaringan ing sistem sampeyan bisa nyebabake tingkat ping dhuwur ing game online. Mula, penting kanggo nganyari driver grafis lan adaptor jaringan menyang versi paling anyar kaya sing rinci ing ngisor iki:

1. Klik ing Panelusuran Windows bar, jinis Manajer piranti, lan mbukak saka asil panelusuran.

Bukak Manager Piranti saka telusuran windows

2. Saiki, klik kaping pindho ing Tampilan adaptor kanggo nggedhekake.

3. Klik-tengen ing Panjenengan Pembalap grafis lan pilih Update Driver , kaya sing digambarake.

Klik-tengen ing driver Graphics lan pilih Update Driver

4. Jendhela anyar bakal katon ing layar. Kene, pilih Telusuri driver kanthi otomatis lan ngidini nganyari kanggo diundhuh lan diinstal.

Pilih Telusuri kanthi otomatis driver | Cara sing efektif kanggo Ngurangi Ping (Ndandani ping Dhuwur)

5. Sabanjure, nemokake lan klik kaping pindho ing Adaptor jaringan .

6. Tindakake Langkah 3, Nganyari kabeh adaptor jaringan, siji-siji.

Nganyari adaptor jaringan siji-siji

7. Sawise kabeh driver dianyari, baleni meneh komputer sampeyan.

Bukak maneh game kanggo mriksa apa sampeyan bisa ngedhunake ping utawa ora.

Cara 13: Gunakake Piranti Lunak Pihak Katelu kanggo Ngurangi Ping

Yen ora ana cara ing ndhuwur sing bisa digunakake, sampeyan bisa nggunakake piranti lunak pihak katelu kanggo nyuda ping. Ana macem-macem program sing kasedhiya ing pasar saiki sing ngidini sampeyan ngedhunake ping lan menehi pengalaman game sing lancar. Sampeyan bisa kanthi gampang nemokake piranti lunak Ngurangi Ping sing mbayar uga gratis. Sanadyan, sing gratis ora bakal efektif kaya sing dibayar. Mulane, disaranake Mati ping lan kesusu.

Cara 14: Whitelist Game ing Windows Firewall utawa Program Antivirus

Yen sampeyan entuk ping dhuwur, banjur salah sawijining cara kanggo ngedhunake yaiku kanthi nambahake game kasebut menyang firewall Windows utawa piranti lunak antivirus liyane sing diinstal ing sistem sampeyan. Program kasebut ngawasi komunikasi data antarane PC lan server game kanggo mindhai lan ndeteksi potensial ancaman. Sanajan, iki bisa nambah kacepetan ping nalika main game online. Mangkono, whitelisting game ing firewall Windows utawa program antivirus bakal mesthekake yen transfer data ngliwati firewall lan aplikasi antivirus, sing bakal ndandani ping dhuwur ing game online. Kanggo daftar putih game ing firewall Windows, tindakake langkah sing diwenehake:

1. Bukak Windows Defender Firewall kanthi nggoleki ing Panelusuran Windows bar, kaya sing digambarake ing ngisor iki.

Klik kothak telusuran Windows kanggo nggoleki Firewall lan mbukak Windows Defender Firewall

2. Klik ing Ngidini aplikasi utawa fitur liwat Windows Defender Firewall saka panel kiwa.

Ngidini aplikasi utawa fitur liwat Windows Defender Firewall

3. Klik ing Ganti Setelan ing jendhela sabanjuré lan pilih Panjenengan Game kanggo ditambahake menyang dhaptar Aplikasi sing diidini.

Klik Ganti setelan ing Windows Defender Firewall Allowed Apps. Cara Efektif Nurunake Ping Panjenengan

4. Yen sampeyan nggunakake antivirus pihak katelu, nambah Panjenengan Game minangka an Pangecualian menyang Dhaptar Blok. Setelan lan menu bakal beda-beda gumantung saka program Antivirus sing wis diinstal ing sistem kita. Mula, goleki setelan sing padha lan tindakake sing dibutuhake.

Dianjurake:

Dadi, iki sawetara cara sing bisa digunakake ndandani ping dhuwur ing game online. Muga-muga pandhuan kita bisa mbantu, lan sampeyan bisa ngedhunake ping Windows 10 PC. Ayo kita ngerti cara sing bisa digunakake kanggo sampeyan. Yen sampeyan duwe pitakon / saran, sumangga kita ngerti ing komentar ing ngisor iki.

Elon Deker

Elon minangka panulis teknologi ing Cyber ​​S. Dheweke wis nulis pandhuan babagan 6 taun saiki lan wis ngrampungake akeh topik. Dheweke seneng nutupi topik sing ana gandhengane karo Windows, Android, lan trik lan tips paling anyar.